MANAGEMENT

PATRICK LO

Chairman en Chief Executive Officer

Patrick C.S. Lo is onze medeoprichter en sinds maart 2002 werkzaam als Chairman en Chief Executive Officer. Patrick heeft NETGEAR opgericht samen met Mark G. Merrill met als unieke visie: apparaten leveren waarmee iedereen in de wereld verbinding kan maken met snel internet – voor informatie, communicatie, zakelijke transacties, onderwijs en entertainment. Van 1983 tot 1995 werkte hij bij Hewlett-Packard Company in diverse managementfuncties in verkoop, technische ondersteuning, productmanagement en marketing in de Verenigde Staten en Azië. Hij werd uitgeroepen tot Ernst & Young National Technology Entrepreneur van het jaar in 2006. Hij heeft een BS in Elektrotechniek van Brown University.

BRYAN MURRAY

Chief Financial Officer

Bryan Murray is onze Chief Financial Officer sinds augustus 2018. Hij werkt al ruim 16 jaar bij NETGEAR in diverse managementfuncties binnen Finance. Vóór zijn aantreden als CFO was hij onze Vice President Finance en Corporate Controller. Voordat hij in 2001 bij NETGEAR kwam, werkte hij bij Deloitte. Hij heeft een BA van de University of California in Santa Barbara en is bevoegd Certified Public Accountant (registeraccountant).

MARK MERRILL

Chief Technology Officer

Mark G. Merrill is onze medeoprichter en momenteel onze Chief Technology Officer. In deze functie leidt hij de activiteiten in opkomende markten en zorgt hij in nauwe samenwerking met het RF-engineeringteam voor technisch leiderschap van onze producten voor draadloze netwerken. Daarvoor was hij onze Senior Vice President Advanced Engineering van mei 2013 tot januari 2015; en Chief Technology Officer van januari 2003 tot april 2013. Van september 1999 tot januari 2003 was hij Vice President Engineering en van september 1995 tot september 1999 Director of Engineering. Hij heeft een BS en een MS in Elektrotechniek van Stanford University.

JOHN MCHUGH

Senior Vice President, SMB Products & Services

John P. McHugh werkt als onze Senior Vice President, SMB Products & Services, waar hij leiding geeft aan de ontwikkeling en levering van superieure netwerk- en opslagoplossingen voor MKB-klanten. Voordat hij in juli 2013 bij ons kwam werken, leidde hij de commerciële netwerk business units bij Nortel en Hewlett-Packard. In zijn carrière heeft hij leidinggevende functies vervuld in R&D, marketing en productie, en hij heeft meer dan 12 jaar managementervaring. Hij heeft een BS in Elektrotechniek en Computerwetenschap van het Rose-Hulman Institute of Technology.

MICHAEL FALCON

Chief Operations Officer

Michael F. Falcon is onze Chief Operations Officer sinds november 2017. Van januari 2009 tot november 2017 was hij Senior Vice President Worldwide Operations & Support; van maart 2006 tot januari 2009 Senior Vice President of Operations; van november 2002 tot maart 2006 Vice President of Operations. Voordat hij bij ons kwam, werkte hij bij Quantum Corporation van september 1999 tot november 2002 als Vice President Operations & Supply Chain Management; bij Meridian Data (overgenomen door Quantum Corporation) van april 1999 tot september 1999 als Vice President of Operations; en van februari 1989 tot april 1999 als Director of Operations, Strategic Planning & Supply Chain Management bij Silicon Valley Group. Vóór februari 1989 werkte hij in managementfuncties bij SCI Systems, een elektronicafabrikant, Xerox Imaging Systems, een aanbieder van scan- en tekstherkenningsoplossingen en Plantronics, Inc., een aanbieder van lichtgewicht communicatieheadsets. Hij heeft een BA in Economie, cum laude van de University of California in Santa Cruz en heeft cursussen gevolgd in het MBA- programma van Santa Clara University.

ANDREW KIM

Senior Vice President Corporate Development, General Counsel en Company Secretary

Andrew W. Kim werkt sinds juli 2013 als onze Senior Vice President Corporate Development, General Counsel en Corporate Secretary; van oktober 2008 tot juli 2013 was hij Vice President, Legal & Corporate Development en Corporate Secretary, en van maart 2008 tot oktober 2008 Associate General Counsel. Voordat hij bij NETGEAR kwam, was hij Special Counsel in de afdeling Corporate & Securities bij Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, een advocatenkantoor, waar hij van 2000 tot 2003 en van 2006 tot 2008 technologiebedrijven vertegenwoordigde in allerlei zaken zoals fusies en overnames, financiering met eigen/vreemd vermogen, naleving van effectenwetgeving en ondernemingsbestuur. Tussen de twee perioden bij Wilson Sonsini Goodrich & Rosati was hij Partner op de afdeling Business & Finance van advocatenkantoor Schwartz Cooper Chartered in Chicago, Illinois en Adjunct Professor of Entrepreneurship bij het Illinois Institute of Technology. Hij heeft een JD (juridische graad) aan Cornell Law School en een BA in Geschiedenis van Yale University.

TAMESA ROGERS

Senior Vice President Human Resources

Tamesa T. Rogers is onze Senior Vice President Human Resources sinds juli 2013; van januari 2009 tot juli 2013 was ze Vice President Human Resources; van september 2006 tot januari 2009 Director Worldwide Human Resources en van december 2003 tot september 2006 Senior Human Resources Manager. Van maart 2000 tot december 2003 werkte ze bij TriNet Employer Group, een professionele werkgeversorganisatie, als Human Resources Manager. Ze gaf HR-advies aan technologiebedrijven in Silicon Valley. Vóór TriNet werkte ze in diverse HR-functies bij enkele bedrijven in Noord-Californië. Ze heeft een BA in Communicatiestudies van de University of California in Santa Barbara en een MS in Counseling van de California State University in Hayward.

DAVID J. HENRY

Senior Vice President Connected Home Products

David J. Henry is onze Senior Vice President Connected Home Products. Hij is mondiaal verantwoordelijk voor productstrategie, ontwikkeling en levering binnen Product Marketing en Engineering van onze producten voor thuisnetwerken. Sinds juli 2004 werkt hij bij NETGEAR. Van maart 2011 tot januari 2016 was hij Vice President Product Management van onze Retail Business Unit, en van oktober 2010 tot maart 2011 Senior Director Product Marketing. Vóór NETGEAR was hij Senior Product Manager voor hightech verticale toepassingen bij Siebel Systems (overgenomen door Oracle Corporation). Zijn werkervaring omvat ook consultancy over bedrijfsprocessen en IT bij Deloitte Consulting. Hij heeft een BS in Elektrotechniek, met als zwaartepunt Signaalverwerking, van de University of Washington en een MBA van de Stanford Graduate School of Business.

MICHAEL A. WERDANN

Senior Vice President Worldwide Sales

Michael A. Werdann werkt sinds oktober 2015 als onze Senior Vice President of Worldwide Sales; van maart 2015 tot oktober 2015 was hij Worldwide Senior Vice President of Sales for Consumer Products en vanaf december 2003 tot en met maart 2015 Vice President of Americas Sales. Sinds hij in 1998 bij ons kwam werken, is hij van december 2002 tot december 2003 United States Director of Sales, E-Commerce & DMR geweest en van oktober 1998 tot december 2002 Eastern Regional Sales Director. Voordat hij bij ons kwam, werkte hij drie jaar bij Iomega Corporation, een computer-hardwarebedrijf, als Sales Director voor de sector Value-Added Resellers. Hij heeft een BS in Communicatie van Seton Hall University.