MANAGEMENT

PATRICK LO

Chairman en Chief Executive Officer

Patrick C.S. Lo is onze medeoprichter en sinds maart 2002 werkzaam als Chairman en Chief Executive Officer. Patrick heeft NETGEAR opgericht samen met Mark G. Merrill met als unieke visie: apparaten leveren waarmee iedereen in de wereld verbinding kan maken met snel internet – voor informatie, communicatie, zakelijke transacties, onderwijs en entertainment. Van 1983 tot 1995 werkte hij bij Hewlett-Packard Company in diverse managementfuncties in verkoop, technische ondersteuning, productmanagement en marketing in de Verenigde Staten en Azië. Hij werd uitgeroepen tot Ernst & Young National Technology Entrepreneur van het jaar in 2006. Hij heeft een BS in Elektrotechniek van Brown University.

BRYAN MURRAY

Chief Financial Officer

Bryan Murray is onze Chief Financial Officer sinds augustus 2018. Hij werkt al ruim 16 jaar bij NETGEAR in diverse managementfuncties binnen Finance. Vóór zijn aantreden als CFO was hij onze Vice President Finance en Corporate Controller. Voordat hij in 2001 bij NETGEAR kwam, werkte hij bij Deloitte. Hij heeft een BA van de University of California in Santa Barbara en is bevoegd Certified Public Accountant (registeraccountant).

MARK MERRILL

Chief Technology Officer

Mark G. Merrill is onze medeoprichter en momenteel onze Chief Technology Officer. In deze functie leidt hij de activiteiten in opkomende markten en zorgt hij in nauwe samenwerking met het RF-engineeringteam voor technisch leiderschap van onze producten voor draadloze netwerken. Daarvoor was hij onze Senior Vice President Advanced Engineering van mei 2013 tot januari 2015; en Chief Technology Officer van januari 2003 tot april 2013. Van september 1999 tot januari 2003 was hij Vice President Engineering en van september 1995 tot september 1999 Director of Engineering. Hij heeft een BS en een MS in Elektrotechniek van Stanford University.

MICHAEL FALCON

Chief Operations Officer

Michael F. Falcon is onze Chief Operations Officer sinds november 2017. Van januari 2009 tot november 2017 was hij Senior Vice President Worldwide Operations & Support; van maart 2006 tot januari 2009 Senior Vice President of Operations; van november 2002 tot maart 2006 Vice President of Operations. Voordat hij bij ons kwam, werkte hij bij Quantum Corporation van september 1999 tot november 2002 als Vice President Operations & Supply Chain Management; bij Meridian Data (overgenomen door Quantum Corporation) van april 1999 tot september 1999 als Vice President of Operations; en van februari 1989 tot april 1999 als Director of Operations, Strategic Planning & Supply Chain Management bij Silicon Valley Group. Vóór februari 1989 werkte hij in managementfuncties bij SCI Systems, een elektronicafabrikant, Xerox Imaging Systems, een aanbieder van scan- en tekstherkenningsoplossingen en Plantronics, Inc., een aanbieder van lichtgewicht communicatieheadsets. Hij heeft een BA in Economie, cum laude van de University of California in Santa Cruz en heeft cursussen gevolgd in het MBA- programma van Santa Clara University.

Dr. MARTIN WESTHEAD

Chief Technology Officer Van Software

Dr. Martin Westhead is de nieuwe CTO van Software voor NETGEAR. Dr. Westhead sluit zich aan bij het bedrijf van de bovenkant - het geschatte bedrijf van de consument, Groupon, met meer dan 45 miljoen actieve klanten en 5 sterclassificaties voor hun mobiele app. In deze nieuwe rol zal Dr. Westhead verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de diensten en toepassingsproducten van het bedrijf en voor het bepalen van de algemene softwaretechnologie-roadmap die de huidige en toekomstige groei van het bedrijf zal ondersteunen. Als CTO van Software zal Dr. Westhead ook verantwoordelijk zijn voor samenwerking met universiteiten en technologieleiders bij het ontdekken en creëren van manieren om de categorie Hardware + Software + Services voor consumenten verder te verstoren. Dr. Westhead heeft softwareorganisaties geleid bij verscheidene bedrijven in de het Web en voorzien van een netwerksectoren van de consument in de loop van de afgelopen twintig jaar en voor de Afdeling van de Zaken Van de Studies van Stanford gesproken. Dr. Westhead verdiende zijn Ph.D. en B.S., van het Ministerie van AI en de Wetenschap van de computer bij de Universiteit van Edinburgh, het UK

ANDREW KIM

Senior Vice President Corporate Development, General Counsel en Company Secretary

Andrew W. Kim werkt sinds juli 2013 als onze Senior Vice President Corporate Development, General Counsel en Corporate Secretary; van oktober 2008 tot juli 2013 was hij Vice President, Legal & Corporate Development en Corporate Secretary, en van maart 2008 tot oktober 2008 Associate General Counsel. Voordat hij bij NETGEAR kwam, was hij Special Counsel in de afdeling Corporate & Securities bij Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, een advocatenkantoor, waar hij van 2000 tot 2003 en van 2006 tot 2008 technologiebedrijven vertegenwoordigde in allerlei zaken zoals fusies en overnames, financiering met eigen/vreemd vermogen, naleving van effectenwetgeving en ondernemingsbestuur. Tussen de twee perioden bij Wilson Sonsini Goodrich & Rosati was hij Partner op de afdeling Business & Finance van advocatenkantoor Schwartz Cooper Chartered in Chicago, Illinois en Adjunct Professor of Entrepreneurship bij het Illinois Institute of Technology. Hij heeft een JD (juridische graad) aan Cornell Law School en een BA in Geschiedenis van Yale University.

TAMESA ROGERS

Senior Vice President Human Resources

Tamesa T. Rogers is onze Senior Vice President Human Resources sinds juli 2013; van januari 2009 tot juli 2013 was ze Vice President Human Resources; van september 2006 tot januari 2009 Director Worldwide Human Resources en van december 2003 tot september 2006 Senior Human Resources Manager. Van maart 2000 tot december 2003 werkte ze bij TriNet Employer Group, een professionele werkgeversorganisatie, als Human Resources Manager. Ze gaf HR-advies aan technologiebedrijven in Silicon Valley. Vóór TriNet werkte ze in diverse HR-functies bij enkele bedrijven in Noord-Californië. Ze heeft een BA in Communicatiestudies van de University of California in Santa Barbara en een MS in Counseling van de California State University in Hayward.

DAVID J. HENRY

Senior Vice President Connected Home Products

David J. Henry is onze Senior Vice President Connected Home Products. Hij is mondiaal verantwoordelijk voor productstrategie, ontwikkeling en levering binnen Product Marketing en Engineering van onze producten voor thuisnetwerken. Sinds juli 2004 werkt hij bij NETGEAR. Van maart 2011 tot januari 2016 was hij Vice President Product Management van onze Retail Business Unit, en van oktober 2010 tot maart 2011 Senior Director Product Marketing. Vóór NETGEAR was hij Senior Product Manager voor hightech verticale toepassingen bij Siebel Systems (overgenomen door Oracle Corporation). Zijn werkervaring omvat ook consultancy over bedrijfsprocessen en IT bij Deloitte Consulting. Hij heeft een BS in Elektrotechniek, met als zwaartepunt Signaalverwerking, van de University of Washington en een MBA van de Stanford Graduate School of Business.

VIKRAM MEHTA

Senior Vice President, SMB Products & Services

Vikram Mehta, een veteraan in de technologiesector met 30 jaar ervaring, heeft een bewezen staat van dienst bij zowel publieke als particuliere ondernemingen, waaronder HP, IBM, Nortel, Alteon Web Systems (overgenomen door Nortel), Ensim (overgenomen door Ingram Micro) en BLADE Network Technologies (overgenomen door IBM). De carrière van Mehta is overspannen van verkoop tot marketing, productmanagement en algemene managementfuncties over de hele wereld. In 2008 werd Vikram door Ernst & Young uitgeroepen tot Northern California Entrepreneur-of-the-Year en het volgende jaar werd hij geïntroduceerd in Ernst & Young's Entrepreneur-of-the-Year National Hall-of-Fame. IN 2010 werd BLADE Network Technologies, waar hij president en CEO was, overgenomen door IBM, waardoor oorspronkelijke investeerders een recordrendement van 11x op hun investering terugkregen en IBM's herintrede in de data networking business na tien jaar hiaat merkten. Na de overname van BLADE was Vikram Vice President van IBM System Networking Business Unit. Vóór zijn huidige rol als Senior Vice President Product Management voor onze B-to-B Business Unit, was Vikram adviseur en consultant bij de Chairman en CEO van NETGEAR bij het opbouwen van een bedrijf in de Professional Audio Video (pro AV) markt.

MICHAEL A. WERDANN

Senior Vice President Worldwide Sales

Michael A. Werdann werkt sinds oktober 2015 als onze Senior Vice President of Worldwide Sales; van maart 2015 tot oktober 2015 was hij Worldwide Senior Vice President of Sales for Consumer Products en vanaf december 2003 tot en met maart 2015 Vice President of Americas Sales. Sinds hij in 1998 bij ons kwam werken, is hij van december 2002 tot december 2003 United States Director of Sales, E-Commerce & DMR geweest en van oktober 1998 tot december 2002 Eastern Regional Sales Director. Voordat hij bij ons kwam, werkte hij drie jaar bij Iomega Corporation, een computer-hardwarebedrijf, als Sales Director voor de sector Value-Added Resellers. Hij heeft een BS in Communicatie van Seton Hall University.

HEIDI CORMACK

Senior Vice President Global Marketing

Heidi Cormack is sinds november 2017 Senior Vice President Global Marketing. Ze is al meer dan 10 jaar bij NETGEAR werkzaam in verschillende managementfuncties binnen de marketingorganisatie. Onder haar leiding heeft ze het wereldwijde marketingteam geherstructureerd en herbouwd, meerdere NETGEAR-submerken met succes gelanceerd en gebouwd en heeft ze initiatieven geleid die het hele bedrijf heeft genomen op het gebied van data-driven marketing en klantbetrokkenheid. Voordat ze de rol van SVP van Global Marketing op zich nam, was ze vice-president Corporate Marketing van NETGEAR en Director of Regional Marketing daarvoor. Voordat Heidi in 2006 bij NETGEAR kwam, bekleedde hij functies bij verschillende bedrijven, waaronder Virgin Mobile, RedBull Energy Drink en Sony computer Entertainment en voltooide hij bedrijfsstudies bij de Sunshine Coast Business Academy in Australië.